La Kytka – Recenze velikonočního workshopu v Plzni

Se synem jsme nadšení, když se v našem okolí objeví workshop, kam můžeme jít oba dva a má pro nás zároveň zajímavé téma. Zavítali jsme tedy na workshop La Kytka. Zajímá vás, jak se nám líbil? Přečtěte si recenzi.

Když na mě vyskočila v doporučených akcích upoutávka na velikonoční workshop děvčat z La Kytka, hned mě zaujala. Přihlásila jsem nás, dala synovi účast jako dárek k svátku a čekala, jaké to bude. Cílem kurzu bylo vytvořit velikonoční věnec se skořápkami zdobenými voskem.

La Kytka využila pro pořádání workshopu prostory v zóně DEPO2015 v Plzni. Je to multifunkční prostor bývalého depa MHD v Plzni. Místo není daleko od centra, má vlastní parkoviště, kavárnu i toalety.

Mile mě překvapila už komunikace s paní Aničkou. S ní jsem vyřizovala rezervaci a také kurz vedla. Asi týden před termínem workshopu přišly pokyny k místu konání a telefonický kontakt, kdybychom místo třeba nemohli najít.

Na workshop jsme dorazili skoro o půl hodiny dřív. Paní Anička již byla na místě a chystala vše potřebné. Každý účastník kurzu měl na židli připravenou pracovní zástěru. Počítám s tím, že se na kurzech můžu ušpinit a neberu si na sebe svoje nejlepší šaty. I tak bylo fajn, že jsme měli k dispozici zástěry. Nejen Ála si umí v zápalu tvoření otřít lepidlo do kalhot.

Počet účastníků byl do deseti, scházeli jsme se postupně. Paní Anička nám, aktivně prvním, vysvětlila o co půjde, abychom mohli začít tvořit a nemuseli čekat na ostatní. Vzhledem k menšímu počtu lidí mohla každému poradit individuálně. Protože jsme se sešly maminky s dětmi z prvního stupně, bylo dobré, že jsme každý mohl jet svým tempem a nikdo nezdržoval ostatní.

Pomůcek bylo pro každého dost. S Aleškem jsme začali zdobením skořápek. Paní Anička nám vysvětlila i ukázala, jak s voskem pracovat. Přidala i tipy, jak si podržet skořápku, jak vytvářet různě silné čáry a vzory.

Zodpovídala v průběhu práce naše zvídavé dotazy a přispěchala, když jsme se chystali udělat nějakou hloupost, která by nám zkazila práci.

Pro ozdobení korpusu na věnec bylo nachystáno několik druhů materiálu. Mohli jsme se inspirovat připravenými věnci, které s sebou paní Anička donesla, nebo pracovat podle fantazie. I ke zdobení korpusů jsme dostali mnoho cenných rad, aby se nám hotový výrobek nerozpadl už po cestě domů.

Na závěr kurzu jsme dostali papírové tašky na naše výrobky, aby se nám lépe transportovaly domů a také malý velikonoční dáreček.

Proč bychom s Aleškem workshopy La Kytka doporučili?

  • milá komunikace před kurzem i v průběhu tvoření
  • workshop pro menší počet lidí s individuálním přístupem
  • možnost vzít na kurz tvořit větší děti (školáky)
  • přizpůsobení práce účastníkům méně zdatným i náročnějším
  • vhodně zvolené prostory se zázemím
  • k dispozici pracovní zástěry, pracovní pomůcky pro každého účastníka (např. dostatek tavných pistolí), dostatečné množství materiálu

Co bychom na kurzu vylepšili?

Jediné, co by nás ještě mohlo na tomhle perfektně připraveném kurzu potěšit, by byla vizitka s kontaktem pro připomenutí, kde najdeme nabídku dalších kurzů. A my se s Aleškem moc těšíme, že se zase nějakého workshopu La Kytka v budoucnu zúčastníme

Kategorie

DIY česky 2024 © - Návody, nápady, recenze, videa… vše o DIY a kreativním tvoření. A česky! | using
Kontakty | Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 3.0 Česká republika License.